European settlement fund for the development of the rocky region: Europe invests in Selsky region

#
#

Сключен нов договор по подмярка 19.3

На 13.09.2023 г. беше подписан Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изпълнение на проект № BG06RDNP001-19.607-0006 „Местни инициативи за европейска идентичност“ за вътрешнотериториално и транснационално сътрудничество по подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на местни инициативни групи“ от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от ПРСР 2014 – 2020 г. между ръководителя на Управляващия орган на ПРСР 2014-2020 г. и „МИГ Поморие“.

Проектът ще се изпълнява между „МИГ Поморие“ като водещ партньор, „МИГ Разлог“ и „МИГ Напока Поролисум“ от Румъния и е с продължителност 12 месеца.

Проектът е насочен към развитието и популяризирането на териториалната уникалност, чрез използването на природните ресурси, културното наследство, обичаи, традиции и фолклор с цел повишаване привлекателността на териториите на партньорите като туристически дестинации за фестивален туризъм.

Основната цел на проектното предложение е да бъдат подпомогнати и промотирани местни занаятчии, културни дейци и фолклорни състави, както и малките семейни фирми, предоставящи туристически услуги, които допринасят за съхраняването и развитието на местното природно и културно наследство и укрепване на местните общности като уникален социален, природен и културен актив в населените места от териториите. Именно тези активни местни заинтересовани страни са двигател и ценен ресурс за развитието на туризма и алтернативните му форми.

Отпуснатата безвъзмездна финансова помощ е в размер на: 239 038,78 лв.