#
#

Съвместно събитие по проект РуРеалност

На 29 и 30.09.2023 г., СНЦ „МИГ Поморие“ организира провеждането на съвместно заключително събитие по проект „РУРеалност: Подобряване условията на живот в селските райони чрез прилагане на обща/транснационална стратегия за насърчаване устойчивото развитие на териториалните дадености“ с всички партньори и представители на местната общност на територията на МИГ Поморие.

Събитието е във връзка със сключен Административен договор № РД 50-27/04.07.2022 г. за предоставяне на финансова помощ по процедура № BG06RDNP001-19.355 за подбор на проекти за вътрешнотериториално и транснационално сътрудничество по подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на МИГ” от мярка 19 „ВОМР” от ПРСР 2014-2020 г.

На срещата ще се представят основните цели и дейностите по проекта, изпълняван между „МИГ Поморие“ като водещ партньор, „МИГ Бяла Слатина“ и „МИГ Логудоро Гочеано“ от Италия.

Събитието ще се проведе в ремонтираната сграда и ще се предостави възможност на участниците да се запознаят на място с постигнатото. Ще се направи опознавателна обиколка на територията за представяне на местни производители с дегустация на типични за селския район продукти, ще се презентира местния бит и култура, природни забележителности и ползите от осъщественото транснационално сътрудничество.